KAREN SAAMAN PLAK & STAMP
Pop van keramiek
GESCHIEDENIS
POPJES & ONTWERPEN
Karen Saaman is in 1995 afgestudeerd aan de AKI, kunstacademie in Enschede.
Ze verhuisde naar Groningen en ging als vrijwillger bij poppodium Vera aan de slag. Na ook een paar jaar bij internetbedrijven als webdesigner te hebben gewerkt, begon ze haar eigen bedrijf als grafisch- en webontwerper.
Naast het ontwerpen voor klanten had ze haar eigen prodctlijnen Popjes Art en Pop Rok, werkend vanuit haar atelier in Nijmegen Lent. Uitstapjes naar keramiek leverden ook de nodige afwisseling en inspiratie op.
Een paar jaar geleden besloot ze alleen nog vrij werk te maken en de computer aan de kant te schuiven. De webshop van Popjes Art en Pop Rok is gesloten.

Hiernaast zie je Karen met haar pop van klei. De pop is van teen tot top met de hand geboetseerd, opgebouwd uit vier losse onderdelen, hoog gestookt en met pigmenten gekleurd. Deze pop staat nu al 10 jaar in de etalage van haar atelier en vermaakt nog steeds de voorbijgangers.

Op deze pagina zie je een kort overzicht van werken van de afgelopen 30 jaar.
Vaasje SjorsPorselein vaasje in kartonnen doosje
KERAMIEK

Vaasjes van porselein. Gegoten in zelfgemaakte gipsen mallen.
Vaasje "Sjors" is gemaakt van wit porselein. De binnenkant is glanzend geglazuurd, de buitenkant is mat.
Verpakt in handgemaakt gezeefdrukt doosje.

Popjes Art kaartjesPopjes Art geboortkaartjesPopjes Art voor Mim-Pi
POPJES ART

Popjes Art, nostalgische foto's van vintage popjes.
Onder de naam Popjes Art fotografeerde Karen Saaman popjes uit de jaren '50 '60 en '70 in een kleurrijk decor van plastic bloemen en papieren achtergronden. Door van dichtbij te fotograferen kwamen de oude popjes weer helemaal tot leven.
Met deze foto's werden vrolijke producten gemaakt zoals kaarten, schriftjes, tassen, kinderkleding, en geboortekaartjes.
Pop Rok rokjes

Pop Rok t-shirt
POP ROK

Pop Rok was de dameskledinglijn van Karen Saaman. Retro kleding van zeldzame vintage stoffen uit de 60s en 70s. Gecombineerd met effen katoenen tricots werden kleurrijke rokken, jurkjes en bijpassende shirts gemaakt.
Van elke combinatie werden slechts enkele stuks gemaakt.
Programmaboekje Uda ExposedOntwerpen voor Jeugdbieb
GRAFISCH

Grafische ontwerpen voor papier en internet. In haar eigen herkenbare stijl of in de huisstijl van de opdrachtgever. In combinatie met eigen fotografie, of in samenwerking met andere illustratoren en fotografen. Vrolijk en kleurrijk, maar altijd gebruiksvriendelijk en zonder poespas. Met een vleugje nostalgie en een tikje humor, en toch tijdloos.
Concertposters Vera

Concertposter the Ex in Vera
MUZIEK

Bij de Artdivision van poppodium Vera werkte Karen Saaman op verschillende manieren aan swingende ontwerpen. Zoals ontwerp en offset programmaboekje, ontwerp en zeefdruk concertposters, concertfotografie en de eerste website.


Kartonnen kastjes

Kinderstoeltjes
MEUBELS
Op de afdeling architectonische vormgeving van de AKI maakte Karen Saaman meubels en woonassecoires van hout en karton.